Yleisönä tv-ohjelmassa


Bongasin Pilvi Hämäläisen instastoreista, että Suurmestari-ohjelman uudelle tuotantokaudelle etsitään yleisöä. Jätin asian hautumaan ja kävin myöhemmin Rabbit Filmsin Facebook-sivuilla tutkimassa kuvausaikatauluja. Laitoin viestiä tyttärelle ja valitsimme jäljellä olevista ajankohdista meille parhaiten sopivan - ilta- ja viikonloppuajat olivat siinä vaiheessa jo menneet. Lähetin ohjeen mukaisesti sähköpostiviestin tuotantoyhtiöön ja parin päivän kuluttua napsahti sähköpostiin vastaus, että meille on varattu paikat kuvauksiin. 

Pari päivää ennen kuvauksia sain sähköpostitse toimintaohjeet ja sovittuna päivänä seisoimme Pasilassa tuotantoyhtiön ulko-ovien takana kylmässä viimassa. Etukäteen saaduissa ohjeissa luki "olethan paikalla klo 11:45" ja me olimme tunnollisesti parikymmentä minuuttua ennen sitä, mutta sisätilohin pääsi kuitenkin ihan minuutilleen vasta klo 11:45.

Studio-ohjaaja työssään.

Heti sisään päästyämme vastaanottaja etsi nimemme listalta, veimme vaatteet naulakkoon ja asetuimme kuvausstudion oven lähistölle odottelemaan. Vihdoin me kaikki 77 yleisöön tulevaa pääsimme valitsemaan itsellemme istumapaikat. Studio-ohjaaja toivotti meidät tervetulleeksi, kertoili ohjelman kulusta ja kannusti nauramaan ja taputtamaan vapaasti aina, kun siltä tuntuu. Toiveena oli, että paljastamme kilpailijoiden henkilöllisyydet sosiaalisessa mediassa vasta sitten, kun ne on virallisesti julkistettu.

Viimeinen mahdollisuus kuvata studiota ennen kilpailijoiden saapumista.

Vihdoin saimme taputtaa Jaakko Saariluoman ja Pilvi Hämäläisen studioon. Jaakko toivotti yleisön tervetulleeksi ja huomioi/hauskuutti meitä muutenkin. Kohta vakiokilpailijat saapuivat yksi kerrallaan yleisön eteen pyörähtämään ja menivät siitä omille tuoleilleen. Viimeisenä saapui tietysti tämän jakson vieraileva tähti.

Vielä hetki odotusta kunnes studio-ohjaaja ilmoittaa "10 sekuntia....viisi sekuntia..." ja kuvaukset alkavat.

Oli hienoa nähdä niin monta tv:stä tuttua viihdealan ammattilaista yhtäaikaa lavalla ja naurua riitti niin kilpailijoilla kuin yleisössäkin. Ammattilaisillakin meni välillä sanat sekaisin tai muuten vaan tapahtui erilaisia mokia - on hauskaa nähdä miten kaikki tulee ulos tv:stä sitten aikanaan. 

Mainostauot kestivät kuvauksissa sen verran pitkään, että yleisö pystyi seisomaan ja vähän venyttelemään - katsomon penkit olivat kovat ja vähän epämukavat istua, mutta sitä ei huomannut kuvausten ollessa käynnissä. Myös esiintyjät seisoskelivat rennosti ja heittivät keskenään huulta. Kaiken kaikkiaan tunnelma oli koko ajan hauska ja rento. 

Tässä odotellaan finaalitehtävää. Kamerat siirrettiin uuteen paikkaan, valaistusta säädettiin ja kilpailijoille väännettiin rautalangasta finaalitehtävän idea 😆

Pari tuntia kestäneet kuvaukset sujuivat nopeasti ja oli mielettömän hauskaa. Ymmärrän hyvin, että osa yleisöstä oli osallistunut jo edellispäivän kuvauksiin ja osa oli tulossa paikalle vielä seuraavinakin päivinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino