Työnhakua


Yksi työhaastattelu Teamsissä.

Takaisin Suomeen muuttamisen jälkeen minulla on ollut edessä uuden työn etsiminen. Edellinen määräaikainen työsopimus päättyi sopivasti juuri ennen ulkomaille muuttoa. 

Minulla on kaupallisen alan koulutus 80-luvun puolivälistä ja työskentelin lähes 20 vuotta koulutustani vastaavassa työssä. Kun puolisoni työt siirtyivät 14 vuotta sitten lähes 300 kilometrin päähän toiselle paikkakunnalle, muutimme tietenkin yhdessä koko perhe. Koska täällä pikkukaupungissa oli oman alani työmahdollisuudet olemattomat, opiskelin lähihoitajaksi vanhustyöhön.

Tein hoitajan 3-vuorotyötä useamman vuoden, kunnes hoitotyöhön liittyvien yleisesti tunnettujen syiden takia tuli tarve muutokseen, vaikka sinänsä vanhustyöstä pidinkin. Ensimmäinen ratkaisu oli parin kuukauden vuorotteluvapaa ja lopulta löysin hoitoalan ulkopuolelta uuden työpaikan, jossa pystyin hyödyntämään sekä aikaisempaa toimisto- ja asiakaspalvelukokemustani että lähihoitajan koulutusta. 

Parin vuoden kuluttua työni loppuivat yt-neuvottelujen myötä, mutta rohkeasti lähetin heti työhakemuksia ja sainkin määräaikaisia työsopimuksia ensin aivan uudelta alalta valtion virastosta ja sen jälkeen olin vielä asiakaspalvelutehtävissä toisessa yrityksessä.

Nyt monen vuoden tauon jälkeen olen valmis palaamaan takaisin hoitotyöhön, koska en jaksa opetella enää mitään ihan uutta. Nyt ainakin kokeilen keikkatöitä hoitajana. Ajatus vapaudesta valita milloin ja missä teen töitä tuntuu tosi kiehtovalta ja samalla oma jaksaminen on ihan omissa käsissä. 

Olin ensin yhteydessä kaupunkiimme juuri laajenevaan yksityiseen henkilöstövälitysfirmaan, koska tavallista korkeampi palkka kiinnosti. Heillä ei ollut vielä tarjota riittävästi työtunteja enkä minä ollut halukas ajelemaan kymmeniä kilometrejä eri paikkakunnille. Heti sen jälkeen soitin oman kaupunkimme rekrytointikoordinaattorille ja puhelun tuloksena aloitan työt heti, kun pakolliset asiat saadaan hoidettua.

Vähän jännittää paluu hoitotyöhön monen vuoden poissaolon jälkeen, mutta onneksi lähes kaikki kaupungin omistamat vanhusten asumispalveluyksiköt ovat jollain tasolla tuttuja aikaisemmasta. Ne ovat keskittyneet sijainniltaan samaan ryppääseen ja työmatkani on alle kaksi kilometriä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino