Vanhan vuoden muistoja ja uuden vuoden unelmia

Blogin nimen mukaisesti on ollut tarkoitus kirjoittaa matkustelun ohella myös arkisemmista asioista, mutta syystä tai toisesta se ei ole oikein ottanut tuulta alleen ja tekstiä on syntynyt lähinnä ainoastaan matkoista. Viime vuosi oli tietysti täynnä myös erilaisia arjen tapahtumia kuten alla selviää.

Suunnitelmissa oli viettää perhejoulu ja poikani matkustikin Italiasta tänne Suomen kotikonnuille ja tyttäreni piti tulla myös, mutta juuri aatonaattona hän sairastui ja bussiliput jäivät käyttämättä. Juhlittiin perhejoulua sitten supistetulla porukalla.



Kynttilä lumiselle hautausmaalle.

Puoliso yllätti ja halusi hankkia pihaan jouluhärpäkettä. 


Joulunajan sää oli täydellinen.

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä ajelimme pääkaupugin suuntaan viemään jo parempivointiselle tyttärelle ja poikaystävälleen parit joululahjat ja vähän jouluruokaa. 


Vuoden vaihtuminen sujui perinteitä noudattaen. Heti tämän vuoden alkupäivinä kello soi 02 aamuyöstä ja saattelimme poikamme Kuopion lentokentälle, josta lähti kone klo 05 kohti Helsinkiä ja sieltä hän jatkoi vielä Torinoon.

Aamuhämärissä Kuopion lentokentällä.

Muita tämän vuoden kohokohtia oli syksyn keittiöremontti, jolloin 90-luvun ilme päivittyi vihdoin nykyaikaisemmaksi. Tästä olin haaveillut jo vuosia, mutta uusi keittiö hävisi tärkeysjärjestyksessä salaojien kaivamiselle ja kattoremontille - ihan oikeutetusti tietenkin.


Ensimmäinen kahvikuppillinen uudessa keittiössä.




Marraskuussa tuli vuosi täyteen paluusta lähihoitajaksi vanhustyöhön keikkalaisena ja tämä päätös ei ole kaduttanut - töitä on ollut riittävästi ja omasta jaksamisesta on ollut helpompi pitää huolta, kun lomat ja muut menot voi suunnitella ihan vaan omien toiveiden mukaisesti.

Tässä lepuutellaan jalkoja yövuorossa.

Lappuja työkavereilta.


Työtä helpottaa kivat työkaverit ja vanhustyön mielekkyys. Plussaa on myös, että parin kilometrin työmatkan pystyy kulkemaan pyörällä tai kävellen - aivot tuulettuvat eikä tarvitse lähteä työpäivän jälkeen enää erikseen ulkoilemaan.

Kävelyreitin talvimaisemia.

Vuosi 2024 alkoi tunnetusti hurjilla pakkasilla, jotka ovat nyt hetkellisesti vaihtuneet pariin lämpöasteeseen.

Rillit jäätyneenä ulkoilemassa.





Tälle vuodelle on tiedossa ainakin tanssitunteja, työvuoroja, liput teatteriin ja vuokramökki Ylläkseltä. Poikani vaihtaa taas maata ja kevään aikana aion vierailla hänen luonaan Hollannissa, jonne hän muuttaa opiskelujen loppuajaksi.

Haaveissa olisi aloittaa salilla käyminen, koska vanhustyö on fyysisesti sen verran raskasta, että paikat meinaavat reistailla. Ryhmäliikuntatunnit olisivat enemmän minun juttuni, mutta vuorotyön sovittaminen johonkin aina määrättynä ajankohtana tapahtuvaan aktiviteettiin on aika mahdotonta - keskiviikkojen tanssitunneista olen kuitenkin pitänyt kiinni.

Tämän vuoden toiset tanssitunnit on jo tänään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino