Hassut talitiaiset


Talitiaiset - ja myös muutama sinitiainen - löysivät kuin löysivätkin viime viikolla asettamamme talipallot, vaikka parina ensimmäisenä päivänä ne eivät jostain syystä tuntuneetkaan kiinnostuvan niistä. 

Joka talvi ensimmäisten pakkasten aikaan pikkulinnut alkavat koputella ikkunoita aivan kuin haluaisivat ilmoittaa, että on aika aloittaa talviruokinta. Todellisuudessa etsivät varmaan ikkunanpielistä hyönteisiä tai ikkunoista tulevaa lämpöä.

Pari päivää sitten talititintti näytti kurkistelevan hätääntyneenä keittiön ikkunasta sisään. Nousin uteliaisuuttani katsomaan tapahtuuko ruokintapaikan luona jotain erikoista ja toden totta tapahtui: varis oli talipallojen alla noukkimassa lumeen pudonneita murusia ja sen läsnäolo oli säikäyttänyt kaikki pikkulinnut pois. Annoin variksen olla siinä vielä ihan hetken ennen kuin kävin kopauttamassa ulko-ovea sen verran, että se vähän pelästyi ja lennähti pois. Heti tämän jälkeen pikkulinnut palasivat ja jatkoivat rauhassa ateriointiaan. Olisi hauska ajatella, että ikkunasta kurkistava lintu kävi pyytämässä apuani.


Lintujen seuraaminen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Nyt katsellaan niiden touhuja talipallojen ympärillä ja odotellaan kevättä, jolloin aloittavat pesänrakennuspuuhat takapihan linnunpönttöjen luona.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino