Onneksi satoi lunta


Jaksan joka postauksessa mainita, että on harmaata ja ankeaa, mutta niin vain on. Viikko sitten satoi lunta ja se toi vähän valoisuutta, vaikka keskipäivällä ulkona otetut valokuvat näyttävät edelleen mustavalkoisilta ja hämärä alkaa jo iltapäivällä.



Vihdoin tänään aloitimme lintujen ruokinnan ja laitoimme talipallot roikkumaan sireenipensaaseen. Puoliso on askarrellut jo useampia vuosia sitten "telineen", josta harakat eivät pääse syömään koko talipalloa yhdellä kertaa. Siihen kuuluva tukikeppi, josta systeemin saa roikkumaan, on ollut irrallinen ja välillä luiskahtanut vinoon lintujen tuuppiessa sitä, mutta tänään puoliso liimasi kepin kiinni suojaverkon yläosaan. 

Vielä tänään teline ei saavuttanut suurta suosiota, mutta hämärän tultua pari talitinttiä istui jo aika lähellä sitä ja toinen niistä käväisi jopa maistamassa talipalloa. Sen jälkeen linnut hävisivät jonnekin. Ehkäpä nämä olivat tiedustelujoukkoja ja huomenna ruokailijoita on jo enemmän.

Vakoilimme lintuja kaihtimien välistä.

Puolison innovaatio 



Ilmatieteenlaitos ei lupaa aurinkoa ikuisuuksiin, mutta kaipa se ennemmin tai myöhemmin taas ilmestyy näkyviin. Hätävarana täyttyi tyytyä takasta tulevaan valoon ja lämpöön ja viikonloppuvapaalla nauttimaani viinilasilliseen. 

Huomenna juhlitaan itsenäisyyttä ja minä juhlin sen saamisessa auttaneiden vanhusten kanssa työpaikalla iltavuorossa. Laitoin keittiön ikkunalle jo valmiiksi kaksi kynttilää, jos puoliso vaikka muistaisi sytyttää ne klo 18. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino