Piipahdus Kotkassa


Tein yön yli piipahduksen Kotkaan. Olen asunut siellä suurimman osan elämästäni ja kävin tällä kertaa kaupungissa sukulaisen vuoksi, joten en kovinkaan paljon pyörinyt turistina. 

Kotkasta löytyy paljon erilaisia vierailukohteita: on Maretarium, Merikeskus Vellamo, Museojäänmurtaja Tarmo ja iso määrä erilaisia kansallisesti palkittuja puistoja kuten Sapokan vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Veistospromenadi, Karhulan jokipuisto ja monta monta muutakin kaunista puistoaluetta. 

Kauneimmillaan puistot ovat tietenkin kesällä. Kaikki Kotkan keskusta-alueen puistot kiertämällä saa liikuntaa 5 kilometrin edestä. Karhulan Jokipuistoon on keskustasta vähän alle 9 kilometriä ja jos ei ole käytössä omaa autoa, pääsee ihan puiston viereen paikallisbussilla ja toki myös pyöräillen. Alla kartta näistä Kotkan puistoista. 

Kotkan keskustassa ei ole kovinkaan suurta hotellivalikoimaa ja varma valinta on pääkadun varrella puiston vieressä oleva Sokos Hotelli Seurahuone - kaipa voin laittaa kuvia ja mainita nimen, vaikka en nyt olekaan mikään mainostaja. 

Hotelli on viihtyisä, henkilökunta ystävällistä ja aamupala monipuolinen. Ainoa negatiivinen puoli on vanha ja todella ahdas parkkihalli, jossa on tukipylväitä joka puolella ja parkkiruudut ovat pieniä - onneksi tällä kertaa tyhjiä paikkoja oli paljon. Hotellin vieressä olevan kadun varrella on muutama maksuton parkkiruutu, mutta ne ovat yleensä täynnä ja talviaikaan ahtaita lumen takia. Maksullisia paikkoja löytyy katujen varsilta yleensä aina.



Sängylle ehdin jo istahtaa ennen kuin tajusin ottaa siitä valokuvan ja siksi lakana on rypyssä 😅

Vinkkejä tutustumiskohteista.



Kotkan keskustassa kulkee kaksi pääkatua ja Hotelli Seurahuone on niistä toisen (Keskuskatu) vieressä ja pääkatujen keskellä olevaan Sibeliuksenpuistoon oli minun huoneestani näköla. Puiston nimeen liittyen: minun nuoruudessani puhuimme Sibeliuspuistosta ja vasta pari vuotta sitten minulle selvisi, että virallinen nimi on ollut aina tuo pidempi versio. 

Tällä kertaa liikuin keskustassa pelkästään pimeän aikaan, koska päivällä olin muualla, joten kuvia Kotkan saaresta päivänvalossa ei ole tällä kertaa tarjolla. Nämäkin kuvat ovat hotellin vierestä, vaikka kiertelin kyllä muuallakin.



Ilalla oli tarkoitus käydä syömässä parin lapsuudenystäväni kanssa, mutta toinen sairastui ja toinen oli töissä, joten kävin päivällisellä ihan omassa seurassani.

Hotellin vieressä olevan sivukadun toisella puolella on viihtyisä ruokaravintola Canttiini ja sinne suuntasin reittini. Olin liikkeellä Loppiaisena, mutta silti oli yllätys, että paikka oli aivan täysi. Vasta klo 19 olisi päässyt syömään ilman pöytävarausta ja minä olin yrittämässä sisään heti klo 16 jälkeen.

Ravintola Seurahuoneen tiloissa on kolme erilaista ruokaravintolaa ja palasin takaisin sinne. Ensin yritin Frans & Rosalie -bistroon, mutta tämäkin yritys tyssäsi siihen, ettei ollut pöytävarausta. Muutaman askeleen päässä on ravintola Amarillo, mutta näytti olevan aika täynnä sekin ja edessäni jonottava seurue kuului miettivän pitkää jonotusaikaa. Minä siirryin suosiolla vieressä olevaan ravintola Venniin, joka on enemmänkin coctailbaari-tyylinen, mutta tiesin sieltä löytyvän ainakin pizzaa ja erilaista pientä purtavaa.

Aika täydeltä näytti sielläkin, mutta onneksi löytyi pöytä. Yhtenä viimeisenä mahdollisuutena olisi vielä ollut kadun toisella puolella oleva Koti-Pizza 🙄.

Nälkä oli jo kova ja onneksi tarjoilija toi tilauksen ottamisen jälkeen pöytään pienen kulhon popcornia.

Alkunälkään poppareita.

Alkuruuaksi halloumiranskalaiset granaattiomenahillolla.

Jälkkäriksi epresso.
Pizzan sijaan Broileri-avocadolevy.

Mainitsin jo alussa Kotkan monet puistot ja tällä kertaa kävin ulkoilemassa Katariinan Meripuistossa. Siitä pieni kuvakavalkadi alla.

Auringonnousu.




Ankkuriluoto on virallinen tuhkansirottelupaikka

Näistä kohteista pystyy nauttimaan ainoastaan kesäisin.

Rumpuja paukauttamalla saa aikaiseksi kuminaa.

Tämä tyyppi tulee vastaan heti parkkipaikan jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino