Valo hotelli ja Kiviä taskussa



Junalla kohti Helsinkiä ja päämääränä Helsingin kaupunginteatterin näytelmä "Kiviä taskussa". Esitykseen olin menossa tyttäreni kanssa kahdestaan ja päätimme tehdä vähän enemmänkin äiti-tytär juttuja. Tyttäreni ystävä oli käynyt Valo hotellin spa-osatolla ja sinne päätimme mennä mekin.

Muille kuin hotellissa majoittuville wellness-alueen käyttö maksaa normaalisti 30 €/henkilö. Nyt oli tarjouksena kahden hengen smart-huone aamupalalla ja vapaalla sisäänpääsyllä spa-osastolle hintaan 104 € - normaalisti smart-huoneluokan huoneeseen majoittuva pääse altaille ja saunaa 20 € lisämaksulla. Tartuimme tähän tarjoukseen, vaikka tyttäreni asunto onkin ainoastaan muutaman minuutin bussimatkan päässä hotellista. Oleskeluaika wellness-osastolla on rajattu kahteen tuntiin per huone, mutta koska hotellissa oli hiljaista, meille kerrottiin vastaanotossa, että voimme viipyä siellä miten pitkään vain haluamme.

Tarjolla on kattotasanteen kaksi hirsisaunaa, kylmävesiallas ja poreallas sekä sisätilan "rentoutumisallas" ja pukeutumis- ja suihkutilojen yhteydessä oleva sauna. Olimme paikan päällä sunnuntaina, jolloin allasbaari ei ollut auki ja ostimme mukaamme pari pikkupulloa kuoharia hotellin vastaanotosta. 

Sisäallas.


Poreallas ja kylmävesiallas

Korkealla oli kivat näköalat, mutta kylmä tuuli ja sää oli sateinen.

Yksi suihkutila saunojen välissä.

Wellness-osasto oli aika pieni, mutta kivannäköinen ja viihtyisä. Onneksi ihmisiä ei ollut montaakaan, koska olisi ollut helposti ahdasta ja rentoutuminen vähän epävarmempaa. Hyvin viihdyimme yli kaksi tuntia. Yksi kohokohta oli, kun me molemmat uskaltauduimme pulahtamaan kylmävesialtaaseen peräti kahdesti.

Span jälkeen oli mukavaa palata hotellihuoneeseen eikä tarvinnut mennä ulos kylmään sateeseen. Huone oli tosi pieni, mutta meille riittävä, koska kävimme siellä vain nukkumassa ja viivyimme yhden yön. Hotellin ruokaravintolat eivät olleet nyt sunnuntaina auki, mutta meille esiteltiin lähiravintoloita ja kerrottiin Wolt-mahdollisuudesta. Jälkimmäistä sitten käytimmekin ja tilasimme iltapurtavaa, jonka kävimme noutamassa hotellin aulasta. Sitten vaan peitteiden alle katsomaan Netflix-sarjoja.

Smart-luokan huone oli tosi kompakti ja taipuu myös työtilaksi, koska sänky muuntautuu työpöydäksi seinää vasten kääntämällä - oikein varmistin asian sängyn alle kurkkamaalla 😅. Tämä hotelli on erikoistunut tilojen kaksoiskäyttöön.



Kuten jo mainitsin oli hotellissa illalla hiljaista eikä käytävillä tai aulassa törmännyt oikein kehenkään, mutta aamupäivällä näkyi paljon ihmisiä läppäreiden ääressä yksin tai isommassa joukossa työn touhussa.



Hotelli ja spa olivat kiva kokemus, mutta aamupäivällä piti poistua ulos sateeseen ja jatkaa kohti seuraavaa elämystä.

Olin hankkinut lokakuussa liput "Kiviä taskussa" näytelmään ja nyt pääsimme vihdoin käyttämään niitä. Näytelmän esityspaikka on Helsingin kaupunginteaterin Kalliossa sijaitseva Arena-näyttämö.

Oli hienoa päästä seuraamaan Martti Suosalon ja Mika Nuojuan muuttumista moneksi eri henkilöksi ihan sekunneissa. Pari tuntia kului siivillä, kun keskittyi lumoutuneena ihailemaan hahmojen vaihtumista toiseksi näyttelijöiden pienillä liikeillä, eleillä ja murteen muutoksilla. Todella taitavia ja karismaattisia näyttelijöitä kumpikin. Ihan loistava esitys ja voisin helposti käydä katsomassa uudestaankin - paitsi, että kevään kaikki näytökset ovat jo loppuunmyytyjä. Tämäkin näytös oli.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino