Kevät tulee - tai sitten ei


Kevättä odotellaan ja kai se taas tulee ennemmin tai myöhemmin. Väsyttää nämä harmaat päivät, mutta onneksi aamuisin ja iltaisin on pikkuhiljaa valoisampaa. Aurinko on paistellut välillä, mutta ihan liian harvoin.

Ehdin innostua lenkkarikelistä, kun tiet näyttivät sulaneen. Onneksi oli liukuesteet mukana.


Lumitilanne on ollut täällä meillä päin hyvinkin vaihteleva - välillä samalla tiellä oli osittain kuivaa ja pienen matkan päästä niin jäistä, että piti kiinnittää liukuesteet lenkkikenkiin ja sitten kohta taas irrottaa ne. Teiden sulamisen jälkeen ilmestyi yhtäkkiä yön aikana loskalunta ja sitten taas satoi lisää ja oli pakkasta. Kuulostaa ihan normaalilta keväältä kuitenkin.


Kuvia työmatkalta. Lumitilanne vaihteli ihan epäloogisessa järjestyksessä.




Tulppaaniaika on koittanut - tietysti ostin ne kaupasta. Outo "selkkaus" oli näiden kerrostettujen yksilöiden kanssa. Lehdet, varret ja kukinnot pysyivät jämäköinä, mutta varret tavallaan katkesivat ensimmäisen illan ja yön aikana. Tein sitten omia asetelmia ja leikatut kukat kestivät vielä pitkään mukissa. Kun tein "leikkausoperaation", niin varret ja lehdet pysyivät edelleen jämäköinä - ehkä kukkaosat olivat niin raskaita, ettei varret kestäneet niiden painoa. Ensimmäinen kerta koskaan, kun mun ostamille tulppaaneille kävi näin.


Marraskuussa kerroin millaista oli olla yleisönä Suurmestarin kuvauksissa ja juuri tämä jakso tulikin ensimmäisenä ulos tv:stä reilu viikko sitten. Hauskaa oli katsoa miten joidenkin tehtävien kohdalla sattuneesta kilpailijoiden hämmingistä ei näkynyt tv:ssä jälkeäkään.


Sen verran olen saanut aikaan oman kunnon kohottamisen suhteen, että viikoittaisten tanssituntien lisäksi aloitin kuntosalilla käynnin ja olen osallistunut myös erilaisiin kehonhuoltoon liittyviin ryhmäliikuntatunteihin (pilates, jooga ja varsinainen kehonhuolto). Kuntosalikortti on ollut nyt reilu kuukauden ja olen käynyt siellä muutaman kerran viikossa miten nyt vuorotyön ohella olen pystynyt ja jaksanut.



Tähän väliin sattui sopivasta herkkukuvia liikunnan vastapainoksi: koska puoliso lähti viikonlopuksi pilkkireissulle kavereidensa kanssa niin minä nautin omasta ajasta, kun sattui samaan aikaan viikonloppuvapaa. 

Eilen Palmusunnuntaina oven takana kävi pari lapsiryhmää. Aina on varauduttu suklaalla - niin kuin nytkin - mutta vuosien varrella alueen lapset ovat tulleet murrosikäisiksi ja sitten aikuistuneet ja välissä oli monta vuotta, kun oven takana ei käynyt ketään. Nyt tänne on taas muuttanut lapsiperheitä eikä ole tarvinnut syödä ihan kaikkia virpojille varattuja makeisia itse.



Pääsiäisenä suuntaan taas lentokentälle ja matkustan poikani luokse. Tällä kertaa Hollantiin, jonne hän muutti ihan äskettäin Italiasta tekemään opintojensa lopputyötä. Isä tulee sinne pari päivää myöhemmin, koska on samaan aikaan työreissulla Saksassa.

Tässä on käynnissä Hollannin eteläosiin suuntautuvan matkan mahdollisten tutustumiskohteiden tutkimista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino