Safaripark Beekse Bergen


Tilburgissa sijaitseva Safaripark Beekse Bergen on Benelux-alueen suurin villieläintarha, jossa voi tavata yli 150 eläinlajia pikkunisäkkäistä suurempiin eläimiin. Eläinasukkaita siellä on yhteensä noin 1250 kpl.

Safaripuistoon olisi ollut alle puolen tunnin pyöräilymatka Tilburgin rautatieasemalta, mutta kuten edellisestä postauksesta selviää, ei pyörän vuokraaminen onnistunut. Suunnilleen sama aika kului linja-autolla.

Safarikierros veneellä.

Nimi Safaripuisto kertoo missä tunnelmissa mennään - vaikkakin sää oli tällä kertaa viileä ja  epävakainen. Puistossa on mahdollisuus kiertää omilla autoilla tai safaribusseilla määrättyjä reittejä pitkin - osa reitistä kulkee suurempien eläinten aidattujen alueiden sisäpuolella. Mahdollista on tehdä kierros myös vesireittejä pitkin tai kävellen, kuten me teimme.

Ajattelimme, että alue on nopeasti kierretty, mutta lopulta meillä kului aikaa yli neljä tuntia ja poikani askelmittarin mukaan kilometrejä kertyi 18!! 

Pääsyliput maksoivat noin 27 €/hlö + 9 € parkkimaksu, jos tuli omalla autolla. Alueella oli myös joku lasten vesipuistotyyppinen leikkimaa omalla pääsymaksulla ja lisäksi tarjolla oli erilaisia yöpymismahdollisuuksia.

Me kiersimme alueen kävellen.

Eläimistä osaa pääsi näkemään aika lähietäisyydeltä ja osan kauempaa riippuen tietysti siitä missä päin suuria aitauksia ne sattuivat olemaan.

Eläinten seuraaminen oli mielenkiintoista, kuten aina. Näimme kauempaa miten kahden eri eläinlajin mahdollinen taistelutilanne päättyi onneksi ennen kuin alkoikaan, kun jättimäinen sarvikuono perääntyi ja väisti samassa aitauksessa olevaa kooltaan heikomman näköistä "lehmäeläintä" (en tiedä rotua 😅).

Minuun liittyvä tilanne sattui, kun kuvasin isoa simpanssia suojalasin läpi. Se tuli lähemmäs viskaten jalkojeni juureen ensin yhden ja sitten toisen olkikasan. Olin ottamassa juuri valokuvaa siitä ja mietin videoimistakin, kun näin kännykkäkameran linssin läpi miten simpanssi yhtäkkiä lähestyi ja hyppäsi voimalla päin välissämme olevaa seinää niin että jysähti. Hyvä etten saanut sydänkohtausta niin kamalasti säikähdin. Siitähän sain, kun häiritsin hänen rauhaansa kuvaamalla.

Tässä tuli pari varoitusta ennen kuin simpanssi hyppäsi minun kohdallani päin väliseinää. 


Puistossa oli eläimiä linnuista matelijoihin ja pienistä nisäkkäistä suurin - osasta en ollut aikaisemmin kuullutkaan.




Ruokailupaikkojakin löytyi, mutta me maltoimme juoda vain kahvit juuri ennen paikan sulkemista.

Taustalla autoja safarikierroksella eläinten aitauksen sisäpuolella.

En ole yhtään eläinasiantuntija, mutta mietin eläinten kannalta noiden autosafarien mielekkyyttä aitauksissa. Toki ihmisille on elämys ajella seeprojen ja kirahvien keskellä ja nähdä eläin seisomassa ehkä aivan auton vieressä, mutta ei voi tietää eläinten mietteitä tästä. Toki nämä suhtautuivat autoihin rauhallisesti, koska olivat niihin tottuneet.

Toinen huomiota kiinnittänyt asia oli, että leijonien, tiikereiden, panttereiden ja muiden kissaeläinten aitauksissa ei ole tiheää kasvillisuutta, joiden sekaan niillä olisi ollut halutessaan mahdollisuus vetäytyä piiloon toisin kuin Korkeasaaressa käydessä on tottunut.

Tiikerillä ei ollut paljonkaan mahdollisuuksia päästä omaan rauhaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino