Suuntana Nuorgam


Syyskuu tuli ja me lähdimme tämän vuoden kolmannelle Lapin reissulle - tällä kertaa Nuorgamiin. 

Meiltä Nuorgamiin on yli 1000 kilometriä, joten olimme yhden yön Luostolla. Sieltä määränpäähän oli matkaa vielä 400 kilometriä ja rauhassa ajellen saimme siihen kulumaan lähemmäs seitsemän tuntia.


Jossain vaiheessa Kaamasen jälkeen asfaltti näytti upouudelta ja tien varren maisemat olivat karun kauniit käppyräkoivuineen ja suoalueineen. Ajoittain aurinkokin pilkisti pilvien välistä ja ruskan kultaiset värit pääsivät oikeuksiinsa.



Pysähdyimme vielä yhdelle jaloittelulle päätien vieressä olevalle Utsjoen kirkkotupa-alueelle ja siellä joimme kahvit. Tämän ulkomuseon vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta ja niitä kiersimme katselemassa. Alueesta löytyy tarkempaa tietoa sen virallisilta nettisivuilta, joihin pääset tästä linkistä.


Nautimme museoalueen lähetyskahvilan antimista ulkona tuulisessa säässä.








Tämän tauon jälkeen jatkoimme suoraan Nuorgamiin.



Yövyimme Nuorgamin lomakeskuksen "Pikku Villa" nimisessä mökissä.

Mökki sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä itse lomakylästä vähän hassusti lomatalo Villa Nuorgamin pihassa. Varausvaiheessa en tajunnut talon sijaintia, mutta ei tuon ison talon katveessa yöpyminen haitannut, koska se oli koko vierailumme ajan tyhjillään ja saimme olla ihan omassa rauhassa.

Sisältä en nyt kuvia muistanut oikein ottaa, mutta rakennus oli uuden oloinen ja huoneet viihtyisät. Saunaa ei mökissä ollut, mutta sen tiesimme etukäteen.


Villa Nuorgamin terassin edestä oli hieno näkymä Tenojoelle ja alhaalta rannasta löytyi myös grillipaikka.


Saapumispäivänä oli pilvistä, mutta muuten paistoi aurinko ja lämpötila oli lähes joka päivä reilu 20 C. Pääsimme ihailemaan auringonlaskujen lisäksi myös hienoja revontulia vihdoin monen vuoden odotuksen jälkeen.




Nuorgam tukikohtanamme kävimme Norjan puolella Pykeijassa ja Tanamunningenin luonnonsuojelualueella sekä parinkymmenen kilometrin päässä olevalla Pulmankijärvellä. Näistä lisää sitten myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Tallinna - ensimmäinen päivä