Aloittelijana Viini- ja Ruoka -tapahtumassa


Viime sunnuntaina kävimme siis Helsingin kirjamessuilla ja koska Messukeskuksessa oli samaan aikaan myös Ruoka- ja Viini -tapahtuma, päätimme tyttäreni kanssa vierailla myös siellä. Puolisoni hävisi tällä välin Verkkokauppa.comiin.

Molemmille tämä oli ensimmäinen käynti tässä tapahtumassa. Hetken katselimme ja ihmettelimme miten kuuluisi toimia, mutta kysymällä sekin selvisi; ensin ostimme lasipisteestä viinilasit á 7 euroa ja siitä sitten lasien kanssa kiertelemään eri myyntipisteille. 



Aikaa oli taas rajallisesti ja kokeilimme muutamia valkoviinejä ja samppanjaa. Juomaa kaadettiin laseihin noin 12 cl ja maistelemiemme juomien hinnat olivat 4 € - 7 € välillä/ lasi. Valitsimme tyttäreni kanssa keskenämme aina eri laatuja ja maistoimme ristiin toistemme laseista. Lasit olisi tietenkin pitänyt käydä huuhtelemassa eri viinien välillä, mutta huuhtelupiste oli sen verran sivussa, että emme malttaneet. Emme ole myöskään niin asiantuntijoita, että tämä olisi sotkenut makuelämystä tai viinien tuoksuja.


Viinien nimiä en muista yhtään, mutta myyjät tietenkin esittelivät ja suosittelivat tuotteita. Osa oli meidän molempien makuun ja osa jommankumman tai ei kummankaan. Tietenkään tunnelmaa ei saanut pilata maistelemalla liikaa 😅.

Myynnissä oli myös erilaisia juustoja ja kaikenlaista pikkupurtavaa, mutta niitä ei tullut ostettua, koska olimme syöneet jo aikaisemmin eikä ruoka enää maittanut. Hyviltä kuitenkin näyttivät ja tuoksuivat.



Olisi ollut mahdollista pysähtyä kuuntelemaan erilaisia esitelmiä, mutta me emme malttaneet.

Kirjamessujen tapaan tämäkin oli mukava kokemus ja voisin tulla uudestaankin ihan vaan tunnelman takia. Mukavinta oli kahdenkeskinen aika tyttären kanssa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Lofooteilla