Valoa ja värejä


Ulkona on harmaata ja hämärää, mutta onneksi viikonloppuna kaupungissamme oli perinteinen Taikametsä valoinstallaatio - tämä oli kolmas perättäinen vuosi, kun se järjestetään.



Kaupungissa asuvat ukrainalaispakolaiset olivat paikalla myymässä erilaisia leivonnaisia. Koska asiakkaita oli jonoksi asti, en itse malttanut jäädä odottelemaan.



Onneksi myös aurinko piipahti hetken taivaalla. Olen ihmetellyt, kun koko ajan on ollut väsynyt olo ja puolisoni ihmetteli samaa asiaa omalla kohdallaan. Sitä miettiessä tuli mieleen, että varmaan totuimme kahden vuoden ulkomailla asumisen aikana valoisiin päiviin, jolloin klo 06 auringonnousun ja klo 18 auringonalaskun väilinen aika oli valoisaa ja useimmiten aurinkoistakin. Olemme olleet Suomessa nyt vähän yli kuukauden ja ehkä "mielemme" ei ole vielä täysin sopeutunut takaisin Suomen harmaisiin päiviin.

Vuoden ensimmäiset joulutortut.

Sunnuntaille toi piristystä aamuvuoro töissä ja illalla sain nauttia tanssista ainakin tv:n välityksellä. Nyt olen taas enimmäkseen kuunnellut äänikirjoja, mutta aloitin vaihteeksi e-kirjan lukemisen. Voisin tietysti käydä kirjastossa tai ottaa kotihyllystä "ihan oikean" kirjan, mutta mennään nyt tällä sähköisellä systeemillä.


Ulkomaille muuttaessamme lahjoitin pois kaikki viherkasvimme ja nyt oli hyvä tekosyy ajella Ikeaan ostamaan uusia. Olisihan niitä kukkia löytynyt lähempääkin, mutta tulipahan vähän vaihtelua ja tietysti mukaan tarttui vähän muutakin - tällä kertaa ainoastaan pari tyynynpäällistä ja viltti.




Ostoskärryssä ei ole ylempänä näkyvä joulukuusi, vaan ostamani viherkasvi piti suojata ulkoilman pakkaselta, koska autolle oli vähän matkaa.

Viikkoon kuului ainoastaan kaksi työpäivää ja nythän onkin taas jo uusi viikonloppu käsillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino