Ensimmäistä kertaa Helsingin kirjamessuilla


Ajelimme viikonloppuna Helsinkiin tyttäremme luokse ja hänen aloitteestaan kävimme myös kirjamessuilla. Ei ole tullut käytyä aikaisemmin, vaikka kirjat ja lukeminen on kiinnostanut aina. Ennen lasten syntymää luin paljonkin, mutta lapsiarjen pyörteissä tuli vuosien tauko - luin ehkä pari kirjaa parin vuoden välein. Nyt taas viime vuosina olen innostunut uudestaan ja etenkin ulkomailla asumisen aikana luin ja kuuntelin paljon erilaisia kirjoja e-kirjapalvelun kautta, koska oli helpompi pakata mukaan tabletti kuin pinkka kirjoja.

Messuilla olisi ollut useampikin minua kiinnostava kirjailijahaastattelu, mutta meille ainoa mahdollisuus oli käydä sunnuntaina eikä sille päivälle sitten sattunut ketään minua erityisesti kiinnostavaa.

Minä innostun ihan aina tilanteista, joissa näkyy yhtäkkiä paljon ihmisiä - synnynnäinen uteliaisuus varmaan. Tällä kertaa kävin kurkistamassa lähemmin erään pöydän edessä olevaa todella pitkää jonoa ja kävi ilmi, että ihmiset jonottivat saadakseen nuoren senegalilaisen kirjailija Mohamed Mbougar Sarrin signeerauksen kirjaansa. Myös hänen kirjailijahaastattelunsa näytti vetävän paikalle paljon yleisöä. Hän oli minulle ihan tuntematon, joten piti tutkia lisää ja kirja onkin nyt lukulistallani. 

Messut olivat mukava käyntikohde, mutta valtavasta kirjapaljoudesta - etenkin antikvariaattiosastolla - oli ainakin aloittelijan jotenkin mahdotonta löytää jotain itseä kiinnostavaa. Seuraavalla kerralla pitää varata enemmän aikaa ja paljon parempi taktiikka. 

Kirjoja oli kuitenkin mukava katsella ja tutkia - etenkin kauniin näköiset kirjat houkuttelevat koskemaan ja katsomaan lähemmin. Mitään hankintoja emme mieheni kanssa tehneet, mutta tyttäremme teki kyllä.





Messuilla oli esillä ja myynnissä kirjojen ja lehtien lisäksi ainakin valokuvia ja vanhoja kameroita ja paikalla oli myös muutamia patja- ja tyynyedustajia sekä ainakin yksi puhelinoperaattorin edustaja... Hyvällä mielikuvituksella nämä kaikki saa liitettyä jollain tasolla kirjoihin ja rentouttavaan lukemiseen. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino