Hoitotyössä 6 vuoden tauon jälkeen


Siitä ne lähihoitajan työt on lähteneet sujumaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Työvuoroja ei ole ollut kylläkään vielä yhtään liikaa eikä edes tarpeeksi johtuen systeemistä, jossa sijaistarpeen sattuessa on luonnollisesti käytettävä ensin oman yksikön henkilöstöä ja sen jälkeen kaupungin varahenkilöstöä. Monella osastolla on myös eläkeläisiä, jotka haluavat tehdä töitä vielä silloin tällöin ja tietenkin heitä otetaan mielellään tuttuun yksikköön. Vasta tämän jälkeen tulee kuvaan minulle palkkaa maksava taho. Kaikkiin keikkoihin en ihan vielä sovellu, koska minulta puuttuu vielä tällä hetkellä lääkkeenantolupa.

Entinen työkaverini tekee opiskelujensa ohessa keikkaa eräälle yksityiselle hoitolaitokselle ja hän vinkkasi minulle siitä yrityksestä ja toinen tuttuni on houkutellut minua sairaalatyöhön - pitänee miettiä tätä lisää. Nämähän eivät sulje pois toisiaan ja ei haittaa, vaikka olisi vähän enemmänkin vaihtoehtoja.


Takana on nyt siis muutamia työvuoroja vanhustyössä ja ihan hyvin alkoi kaikki palautumaan mieleen, vaikka tietysti alussa vähän jännitti. 

Ihan ensimmäisen työvuoron jälkeen kotona jalkoja pakotti yhtäkkisen pitkän jaloilla olemisen jäljiltä, mutta joka vuoron jälkeen aina vaan vähemmän. Tietysti muutenkin väsyttää, koska pitää koko ajan keskittyä, koska käytännöt ja vanhukset ovat tietenkin erilaisia joka paikassa. Toivottavasti työvuoroja tulee lisää näihin samoihin yksiköihin, niin kaikki tulee pikkuhiljaa tutummaksi. 

Seuraava tavoite on saada lääkeluvat taas voimaan ja olenkin aloittanut opiskelun. Tenttien teoriaosiot tuskin tuottavat ongelmia, mutta aina yhtä stressaavat lääkelaskut stressaavat tälläkin kertaa. Eiväthän ne ole ylipääsemättömän vaikeita, mutta se, että tenttilaskuissa ei saa tietenkään olla yhtään virhettä, saa aikaan ylimääräisiä paineita - aina viiden vuoden välein sama juttu.


Näistä kaikista työvuoroista on jäänyt hyvä fiilis ja tunne siitä, että tämä on minun juttuni. Oli mukava palata tähän työhön etenkin, kun teen nyt tätä keikkatyötä ja voin valita itse vuorojani.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Lofooteilla