Seinävuoren rotkolaakso


Lauantaina oli täydellinen ulkoilusää ja suuntasimme auton kohti Tuusniemeä ja Seinävuoren rotkolaaksoa, jossa emme ole käyneet aikaisemmin. Aurinko paistoi ja lämmintä oli marraskuulle poikkeukselliset +9 C - tosin iltapäivällä taivaalle ilmestyi pilviä ja koko päivän oli kova tuuli. Löysimme perille seuraamalla navigaattorin ohjeita ja loppumatkasta alueelle oli useita opasteita. Perille asti johti hyvä tie ja heti parkkipaikan vierestä löytyi iso laavu, iso grillikota, puuliiteri sekä ulkohuussit. 

Kalliohalkeama muotoutui rotkoksi viimeisen jääkauden aikana 10 000 - 12 000 vuotta sitten. Rotko on noin puoli kilometriä pitkä, 20 - 40 metriä leveä, korkeimmillaan 25 metriä syvä ja sen ympäri kiertävä reitti on noin 2,5 kilometrin mittainen.




Itse rotkosta oli vaikea saada kuvia, joissa se erottuisi selkeästi muusta luonnosta. Vasta kotona tuli mieleen olisiko ollut mahdollista päästä kulkemaan myös rotkon pohjalle. Mitään selkeää reittiä tai opastusta sinne ei ollut emmekä tosiaan muistaneet edes tutkia asiaa - ehkäpä sitten seuraavalla kerralla.

Rotkon pohjaa.
Näköalatasanteelta pääsee kurkistamaan rotkoon kaikkein parhaiten ja sen läheisyyteen on pääsy myös autolla. Me kuljimme sinne polkua pitkin.


Onneksi meillä oli jalassamme kunnolliset vaelluskengät, sillä polku oli osittain aika kivikkoinen ja puun juuria oli paljon. Reitillä oli jyrkkiä laskuja ja nousuja ja se kulki osittain kallioilla, jotka olivat sillä hetkellä kosteita ja liukkaita. Matkan varrella oli myös pitkospuita ja useampia portaita.






Kallion huipulla oli pieni laavu ja sen edessä nuotiopaikka.



Olimme liikkeellä vasta iltapäivällä ja saapuessamme pieni parkkipaikka oli lähes täynnä. Reitillä emme tavanneet montaakaan kulkijaa ja kun olimme tunnin päästä takaisin lähtöpaikassa, oli autoja enää pari ja niiden omistajat olivat joko grillikodassa tai laavulla. Me söimme omat eväämme kodassa nuotion loisteessa.



Reitti oli meille juuri sopiva; ei liian helppo, ei liian vaikea ja juuri sopivan haastava. Palaamme tänne varmasti vielä uudelleen ja erityisesti ruska-aika kiinnostaa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pidennetty viikonloppu Italiassa - Torino

Hotelliyö Savonlinnassa

Roadtrip Torino - Genova - Portofino